ГоловнаПолітика

Разумков вважає недоцільним вихід України з ПАРЄ

Лідер партії президента Зеленського заявив, що рішення ПАРЄ щодо Росії пов'язане з бездіяльністю України.

Разумков вважає недоцільним вихід України з ПАРЄ
Фото: Lb.ua

Глава партії "Слуга народу" Дмитро Разумков вважає недоцільним вихід України з Парламентської асамблеї Ради Європи.

Про це він заявив в інтерв'ю Українському радіо.

"Позиція партії "Слуга народу" така, що виходити зараз з ПАРЄ недоцільно, оскільки надалі, коли ми пройдемо до парламенту, ми не зможемо представляти Україну на цій арені. Розвернутися і піти - це не конструктивно", - сказав Дмитро Разумков.

Лідер партії президента Зеленського заявив, що рішенню ПАРЄ щодо Росії "передували низка різних дій, а часто і бездіяльності, зокрема і з боку України".

"Але все змінюється і позиція нового парламенту зможе вплинути на подальші події", - додав він.

Разумков вважає, що для вирішення цієї проблеми треба оживити Нормандський формат, оскільки за останні роки ефективність цієї структури зменшилася.

"Плюс можливе його розширення. Сподіваємося, це вийде за рахунок представників Великобританії і США. Наступним аспектом є продовження Мінська, адже до цих угод прив'язані всі санкції, які застосовуються проти Росії. Зараз мінські угоди не є ефективними, але альтернативи їм немає", - заявив він.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що він розчарований рішенням Парламентської асамблеї Ради Європи відновити повноваження делегації Росії. Президент натякнув, що повернення пов'язане з грошима.

Нагадаємо, вночі 25 червня ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка повертає Російській Федерації право голосу на засіданнях. Рішення підтримали 118 делегатів, 62 проголосували проти, 10 - утрималися.

26 червня ПАРЄ підтвердила повноваження російської делегації в асамблеї. Після голосування делегація України в повному складі зібралася в центрі зали і оголосила, що виходить із зали. Засідання ПАРЄ було перервано.

Після цього делегації семи країн - членів ПАРЄ заявили про демарш і оголосили про спільні дії у відповідь на повернення РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram