ГоловнаПолітика

Парламентська асамблея НАТО запросила Зеленського виступити на сесії в жовтні

На сесії обговорюватиметься ситуація в Україні та питання санкцій проти Росії.

Парламентська асамблея НАТО запросила Зеленського виступити на сесії в жовтні
Фото: пресс-служба президента

Парламентська асамблея Організації Північноатлантичного договору (НАТО) запросила президента України Володимира Зеленського виступити на сесії в Лондоні в жовтні, де буде обговорюватися питання про Україну та санкції проти Росії.

Про це повідомила президент парламентської асамблеї НАТО Мадлен Мун на брифінгу в Києві після зустрічі із Зеленським, передають "Українськi Новини".

"Я запросила президента приєднатися до осінньої сесії в Лондоні, якщо він матиме таку можливість. Ми сподіваємося, у нього вийде приїхати й виступити перед ПА НАТО. У нас буде два звіти: один про санкції, другий - про Україну", - сказала вона.

Мун також зазначила, що в неї вже заплановано ще дві зустрічі із Зеленським в Україні: одна - у ході спостереження за парламентськими виборами в липні, друга - на сесії ПА НАТО навесні 2020 року.

Крім того, Мун попросила Зеленського організувати їй поїздку на Донбас, щоб вона потім відзвітувала перед ПА НАТО про побачене.

Нагадаємо, 4 червня Зеленський провів зустріч з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі, у ході якої президент заявив про готовність до переговорів з РФ для досягнення миру на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram