ГоловнаПолітика

Зеленський запросив власника Viber увійти до складу Національної інвестиційної ради

Напередодні президент затвердив новий склад ради.

Президент Володимир Зеленський запросив власника сервісу Viber, засновника японської компанії Rakuten Хіроші Мікітані увійти до складу Національної інвестиційної ради.

Про це повідомляє прес-служба глави української держави.

Фото: president.gov.ua

На зустрічі 25 червня Володимир Зеленський і Хіроші Мікітані обговорили збільшення присутності компанії Rakuten в Україні, зокрема розширення офісу в Одесі і відкриття нового офісу в Києві.

Хіроші Мікітані заявив, що Україна є пріоритетним ринком для компанії Rakuten, а також висловив готовність підтримувати ідею збільшення японських інвестиційних проектів в Україні.

Також він схвально відгукнувся про ініціативу Зеленського "Держава в смартфоні" і висловив бажання тісно співпрацювати в цьому проекті.

Напередодні Володимир Зеленський затвердив новий склад Національної інвестиційної ради і призначив його секретарем  Давида Арахамію - кандидата в депутати від партії "Слуга народу", співзасновника міжнародної IT-компанії Template Monster і засновника волонтерської організації "Народний проект", яка допомагає українським військовим в зоні АТО.

За згодою до ради входять представники українських та іноземних організацій і компаній, ділових кіл, експерти з питань залучення інвестицій, розвитку підприємництва, фахівці в галузі економіки, фінансів.

Наприклад, туди увійшли: гендиректор групи компаній "Sumitomo Зігрій." Куніхару Накамура і голова ради директорів "Marubeni Corporation" Фумія Кокубу (обидва - Японія), гендиректор "Posco Daewoo Corporation" Кім Янг-Санг (Корея), гендиректор групи компаній "DP World" Султан Ахмед Бін Сулайєм (ОАЕ), голова правління "Turkcell Iletisim Hizmetleri AS " Ахмет Акча (Туреччина) і президент державної нафтової компанії Азербайджану "SOCAR" Ровнаг Абдуллаєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram