ГоловнаПолітика

"Слуга народу" подала заяви в правоохоронні органи через масову реєстрацію кандидатів-клонів в округах

Організацій-клонів "Слуги народу" нарахували понад 100 штук.

"Слуга народу" подала заяви в правоохоронні органи через масову реєстрацію кандидатів-клонів в округах
Фото: КонсалтВорк.ру

Представники партії "Слуга народу" подали низку заяв у МВС, Нацполіцію і Генпрокуратуру про введення в оману виборців через реєстрацію в мажоритарних виборчих округах кандидатів-клонів "Слуги народу". Про це заявив представник партії Олександр Качура, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні нами було подано повідомлення про вчинення кримінального правопорушення, яке передбачене ст.157 Кримінального кодексу України. Тобто введення виборців в оману", - сказав він.

У заяві йдеться про те, що частина кандидатів у нардепи в одномандатних виборчих округах вказали у своїх реєстраційних заявах, що вони нібито працюють у приватному підприємстві "Слуга народу", ТОВ "Слуга народу" або громадській організації "Слуга народу", що має ознаки шахрайства.

Качура підкреслив, що таких організацій з назвою "Слуга народу" нарахували вже понад 100 штук. Як правило, вони були зареєстровані за два дні до подачі документів кандидата.

Качура підозрює в цих діях брудні технології проти "Слуги народу", оскільки це може заплутати виборців.

Крім того, зустрічаються випадки, коли кандидати в депутати в мажоритарному окрузі вказують у своїх анкетних даних, що вони є членами партії "Слуга народу", хоча насправді не є ними.

Кандидат у народні депутати у виборчому спискку "Слуги народу" Вадим Галайчук зазначив, що масовість такого явища викликає підозри, що за цим стоїть якась організація і була якась стратегія у створенні партій-клонів.

Нагадаємо, з 21 червня партія президента Володимира Зеленського "Слуга народу" почала публікувати списки своїх кандидатів у мажоритарних округах. Їх представили окремо по областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram