ГоловнаПолітика

Зеленський скасував указ про спецсигнали на транспорті

Мигалки тепер регулюються постановою Кабміну.

Зеленський скасував указ про спецсигнали на транспорті
Фото: dp.informator.ua

Президент Володимир Зеленський визнав таким, що втратив чинність, указ № 567 від 30 березня 2005 року про спецсигнали на транспорті.

Про це йдеться в указі №416/2019.

Одночасно з цим рішенням набуває чинності постанова Кабінету Міністрів №176 від 22 березня 2017 року, яка регулює питання використання спеціальних звукових і світлових сигнальних приладів на транспортних засобах.

Вона передбачає, що сині мигалки і звукові сигнали можуть встановлюватися за дозволом МВС на транспортних засобах осіб, яких охороняє держава, автомобілях МВС, Національної поліції, дорожніх підрозділів Військової служби правопорядку, Нацгвардії, податкової міліції, СБУ, НАБУ, ДБР, Управління держохорони, Держприкордонслужби, Держтрансбезпеки, швидкої допомоги та низки інших підрозділів.

Червона мигалка допускається тільки на автомобілях патрульної поліції та інших підрозділів Нацполіції, на які покладено обов'язки щодо забезпечення безпеки дорожнього руху.

Червоно-зелена мигалка призначена тільки для автомобілів Національної поліції та Управління держохорони, які супроводжують охоронюваних осіб і на транспортних засобах цих осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram