ГоловнаПолітика

Зеленський створив Офіс президента замість Адміністрації

Богдан таким чином омине люстрацію.

Зеленський створив Офіс президента замість Адміністрації
Фото: Радио Свобода

Президент Володимир Зеленський створив Офіс президента і комісію з реорганізації Адміністрації президента.

Про це йдеться в указі президента №417.

Цим указом створюється Офіс президента шляхом реорганізації та скорочення чисельності співробітників АП.

"Офіс Президента є постійно діючим допоміжним органом, основним завданням якого є організаційне, правове, консультативне, інформаційне, експертно-аналітичне й інше забезпечення здійснення президентом визначених Конституцією повноважень", - ідеться в документі.

Офіс президента очолює керівник офісу, також до нього входять: перший заступник, заступники керівника, керівник апарату офісу, перший помічник президента, помічники президента, радники президента, прес-секретар президента, уповноважені президента, представники президента, кабінет президента, кабінет керівника офісу, директорат з питань правової політики, директорат з питань зовнішньої політики, директорат з питань національної безпеки і оборони, директорат з питань юстиції і правоохоронної діяльності, директорат з питань регіональної політики і децентралізації, директорат з питань економічної політики, директорат з питань внутрішньої і гуманітарної політики, директорат з питань інформаційної політики, департамент документального забезпечення, департамент з питань державного протоколу і церемоніалу, департамент з питань громадянства, помилування, державних нагород, департамент з питань звернень громадян, департамент доступу до публічної інформації, департамент управління персоналом, департамент інформаційних технологій, департамент забезпечення зв'язків з Верховною Радою і Кабінетом Міністрів, департамент забезпечення діяльності уповноважених, представників і роботи офісу президента, режимно-секретний департамент.

Також Зеленський створив комісію з реорганізації АП, визначивши головою цієї комісії заступника керівника апарату Адміністрації - керівника Головного департаменту документального забезпечення Ігоря Стасенка.

Нагадаємо, Адміністрація президента України була створена в 1991 році президентом Леонідом Кравчуком. Третій президент Віктор Ющенко на другий день після вступу на посаду перейменував АП у Секретаріат президента. Четвертий президент Віктор Янукович відразу після інавгурації повернув назву АП.

21 травня президент Зеленський підписав указ про призначення Андрія Богдана на посаду голови АП, що порушує норми закону "Про очищення влади". За відкритою інформацією, новий голова АП раніше обіймав посаду уповноваженого уряду з питань антикорупційної політики в уряді Азарова з березня 2010-го по лютий 2011 року, а також з липня 2013 року по березень 2014 року. Вдруге Богдана звільнив уже прем'єр Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram