ГоловнаПолітика

Зеленський запропонував прихильникам зняття санкцій з Росії відвідати Донбас і Крим

"Тих, хто агітує за зняття санкцій, закликаю відвідати Донбас і переконатися скільки нещастя принесла ця війна".

Зеленський запропонував прихильникам зняття санкцій з Росії відвідати Донбас і Крим
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський закликає прихильників зняття санкцій з Росії відвідати окупований Донбас і анексований Крим.

Про це він заявив на спільній прес-конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні, передають "Українські Новини".

"Тих, хто агітує за зняття санкцій, закликаю відвідати Донбас і переконатися, скільки нещастя принесла українським людям ця війна. Подивіться на Крим, який з туристичного краю і природної перлини перетворився на реальний військовий табір", - сказав президент.

Фото: EPA/UPG

Зеленський назвав санкції "єдиним мирним інструментом", здатним припинити війну.

"Я знаю про заклики окремих політиків і представників великого бізнесу Німеччини про скасування санкцій і відновлення ділової активності з Росією. Користуючись цим моментом, хочу звернутися зараз до них. Ми не починали цю війну, але ми мріємо і боремося за її завершення щодня. Ми не хочемо, щоб від санкцій страждали наші європейські партнери, які вирішили допомогти нам. Але це єдиний безкровний шлях відновлення миру на континенті, і він повинен бути пройдений до самого кінця", - підкреслив президент.

Фото: EPA/UPG

Він також повідомив, що протягом зустрічі з Меркель обговорив питання досягнення миру на Донбасі, звільнення полонених українських моряків та інших незаконно утримуваних у російських в'язницях українців.

Зеленський і Меркель також обговорили співпрацю України та Німеччини в ООН та інших міжнародних організаціях, а також питання двостороннього торговельно-економічного співробітництва, українських реформ та інвестиційного клімату.

"Я попросив пані Меркель про підтримку європейських і євроатлантичних прагнень України", - сказав президент.

Нагадаємо, на початку червня прем'єр-міністр землі Саксонія в Німеччині Міхаель Кречмер виступив за скасування санкцій проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram