ГоловнаПолітика

Богдан анонсував відмову від назви Адміністрація президента

"Реформа буде, вона спрямована на європейський офіс, який забезпечує діяльність президента".

Богдан анонсував відмову від назви Адміністрація президента
Адміністрація президента України
Фото: Макс Требухов

Глава Адміністрації президента Андрій Богдан анонсував реформу цього органу, яка може передбачати перейменування і переїзд в інше приміщення.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Украина" 16 червня.

"Адміністрація президента асоціюється і у нас, і у українців з домінантою, що визначає усі категорії життя і впливає на усе що завгодно. Ми відходимо від назви Адміністрація президента, будемо створювати європейський орган, який допомагає президенту бачити напрямки розвитку України, де сконцентруються вчені та інтелектуали, які формують політику президента у розвитку держави, а не впливають на сьогоднішні проблеми, не розуміючи, куди рухається країна. Реформа буде, вона спрямована на європейський офіс, який забезпечує діяльність президента і дає напрямок розвитку держави", - сказав Богдан.

У рамках цієї реформи планується переїзд з Банкової до іншого приміщення.

Нинішню будівлю АП або продадуть, або передадуть під музей.

"Ми розглядаємо як варіант перетворення цієї будівлі у Музей державності України", - сказав Богдан.

Нагадаємо, що Адміністрація президента України була створена 1991 року президентом Леонідом Кравчуком. Третій президент Віктор Ющенко на другий день після вступу на посаду перейменував АП у Секретаріат президента. Четвертий президент Віктор Янукович відразу після інавгурації повернув назву Адміністрація президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram