ГоловнаПолітика

Комісар Ради Європи Міятович підтвердила намір відвідати Крим

Дату поїздки та інші деталі візиту поки що "узгоджують".

Комісар Ради Європи Міятович підтвердила намір відвідати Крим
Дунья Миятович
Фото: twitter.com/Dunja_Mijatovic

Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович заявила, що має намір відвідати окупований РФ Крим, проте "це треба ще підтвердити". Про це повідомила прес-служба офісу комісара з прав людини Ради Європи, пише "Радіо Свобода".

"У зв'язку з деякими заявами, які поширюються в засобах масової інформації та в інтернеті про мій візит до Криму, я хотіла б підкреслити, що дійсно планую поїхати в Крим, але наразі це ще треба підтвердити. Є багато питань, які необхідно уточнити, щоб я могла займатися правозахисною діяльністю на півострові", - сказала Міятович.

Раніше прес-служба МЗС Росії 11 червня заявила, що "досягнуто домовленості про поїздку комісара РЄ з прав людини Міятович до Криму 7-11 жовтня цього року". Публічних коментарів українського міністерства з приводу намірів Міятович відвідати Крим поки що немає.

Нагадаємо, напередодні російські силовики провели в Криму обшуки в будинках кримських татар, за підсумками яких затримали 8 осіб. Окупаційний суд Сімферополя заарештував усіх затриманих на два місяці - до 5 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram