ГоловнаПолітика

Філарет розповів про вплив антиукраїнських сил на Епіфанія

Назвати конкретні імена архієрей відмовився.

Філарет розповів про вплив антиукраїнських сил на Епіфанія
Фото: glavred.info

Колишній предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет (Денисенко) заявив, що на предстоятеля Православної церкви України Епіфанія (Думенка) впливають антиукраїнські сили.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Майже всі рішення, які приймалися на Синоді, були спрямовані на те, щоб в Україні не було Київського патріархату. Що цікаво, що на нашого предстоятеля, митрополита Епіфанія, впливають ті сили, які влилися, - антиукраїнські і московські - і вони впливають на предстоятеля, тому приймаються такі негативні рішення", - сказав він за результатами Священного синоду в п'ятницю в Києві.

Назвати конкретні імена Філарет поки що відмовився.

Він додав, що не виконуватиме рішення синоду, які суперечать канонам і інтересам української церкви.

За словами Епіфанія, Філарет голосував майже за всі рішення синоду, крім тих пунктів, які стосуються підтримки статуту ПЦУ від 15 грудня 2018 року і Епіфанія як предстоятеля.

Філарет також знову повторив, що не згоден з Томосом про автокефалію ПЦУ повною мірою.

Нагадаємо, Філарет раніше заявив, що УПЦ КП досі існує і він її патріарх. Як з'ясувалося, Філарет продовжує користуватися офіційними бланками Київського патріархату, видає від імені цієї структури ордени і медалі, публікує від імені Київського патріархату розпорядження і вимагає їх виконання від єпископів і священиків новоствореної ПЦУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram