ГоловнаПолітика

"Ми розцінюємо цю петицію як жарт", - глава АП про петицію щодо відставки Зеленського

Петиція на сайті президента за добу набрала необхідні 25 тис. підписів.

"Ми розцінюємо цю петицію як жарт", - глава АП про петицію щодо відставки Зеленського
Фото: Анна Стешенко

Глава Адміністрації президента Андрій Богдан прокоментував електронну петицію за відставку президента Володимира Зеленського на офіційному сайті глави держави, яка набрала 25 тисяч голосів за першу добу після реєстрації.

"Ми розцінюємо цю петицію як жарт. Можливо, навіть смішний жарт. Законом передбачені випадки, коли мають бути закінчені повноваження президента. Такі петиції не є підставою для реагування шляхом закінчення повноважень президента", - сказав він в ефірі "1+1".

За словами Богдана, в АП розуміють, що якась частина населення незадоволена діями чинного президента.

"Але ми будемо намагатися, щоб ця частина населення зменшувалася шляхом їх переконання і щоб вони стали нашими однодумцями", - додав Андрій Богдан.

Зеленський склав присягу на вірність Україні в понеділок, 20 травня і розпочав виконання обов'язків глави держави. Вже наступного дня він, всупереч вимогам Конституції, видав указ про розпуск Верховної Ради, а також зробив кілька спірних кадрових призначень.

Нагадаємо, електронні петиції, які набрали 25 тис. підписів, потрапляють на розгляд адміністрацією президента, однак виконання їх не обов'язкове.

З моменту запуску розділу електронних петицій достатню кількість голосів набрали лише кілька документів, зокрема, петиція про захист традиційної сім'ї, про скасування заборони "ВКонтакті", за легалізацію медичного канабісу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram