ГоловнаПолітика

Парубій вважає запропонований командою Зеленського референдум шляхом до капітуляції

"Ні Петлюра, ні Коновалець ніколи б не запропонували референдум про примирення з Росією".

Парубій вважає запропонований командою Зеленського референдум шляхом до капітуляції
Фото: Макс Требухов

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що запропонований командою Володимира Зеленського референдум про мирні домовленості з Росією - це шлях до капітуляції.

Про це він сказав на початку позачергового засідання Верховної Ради.

"Сьогодні - 140 років від дня народження головного отамана флоту і військ УНР Симона Петлюри. А вже завтра, 23 травня, українці відзначатимуть День героїв. У цей день у 1938 році більшовицький агент у Роттердамі вбив провідника ОУН Євгена Коновальця. Ні Петлюра, ні Коновалець ніколи б не запропонували українцям референдум про примирення з Росією", - заявив Парубій.

"Рекомендую президентові та його команді добре вивчити уроки історії і не шукати шляхів капітуляції перед Росією. Для тих, хто пропонує помиритися з Росією, нагадаю: 22 травня 2014 року, коли я був секретарем РНБО, біля української Волновахи росіяни жорстоко і цинічно розстріляли колону української 51-ї бригади. 18 українців тоді загинули. Не допустимо, щоб життя українців були витрачені даремно", - додав голова Верховної Ради.

Нагадаємо, голова Адміністрації президента Андрій Богдан, призначений на посаду всупереч закону про люстрацію, 21 травня заявив, що Зеленський розглядає можливість винесення питання про укладення домовленостей з Росією про мирне припинення війни на Донбасі на всенародний референдум.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram