ГоловнаПолітика

Російські журналісти написали Зеленському відкритого листа

Автори просять звільнити Кирила Вишинського.

Російські журналісти написали Зеленському відкритого листа
Фото: Укринформ

Російські журналісти написали відкритого листа Володимиру Зеленському з проханням звільнити підозрюваного в зраді журналіста Кирила Вишинського. Текст відкритого листа опублікували російські ЗМІ.

Автори звернення стверджують, що звинувачення проти Вишинського в державній зраді безпідставне. На їхню думку, він "чесно робив свою роботу, виконуючи свій журналістський обов'язок".

"Закликаємо вас звернути увагу на ситуацію з Кирилом і зробити все, що у Ваших силах, для того, щоб він опинився на волі якомога швидше", - просять Зеленського співробітники російських ЗМІ.

Раніше російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що розраховує на припинення справи проти Вишинського з приходом Володимира Зеленського на посаду президента України.

Нагадаємо, 15 травня 2018 року СБУ спільно з прокуратурою АР Крим викрила діяльність мережі підконтрольної РФ медіаструктури. Також було затримано керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського. Протягом обшуку в нього виявили російські державні нагороди і паспорт громадянина РФ. Проти Вишинського відкрито кримінальне провадження за статтею "Державна зрада".

Із 17 травня 2018 року Вишинський перебуває під арештом. 10 січня 2019 року стало відомо, що досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Вишинського завершено, суд у справі розпочався 4 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram