ГоловнаПолітика

Зеленський назвав неминучими переговори з Росією

"Нікуди не втечеш, потрібно говорити з представниками Російської Федерації"

Зеленський назвав неминучими переговори з Росією
Фото: Youtube / Зе!Президент

Кандидат в президенти Володимир Зеленський сказав, що в разі перемоги на виборах він готовий вести переговори з Росією про мир на Донбасі і хоче залучити до них США і Великобританію.

Про це він заявив в інтерв'ю західним ЗМІ і українському Kyivpost.

"Ми більше не хочемо війни, і ми цю війну не починали. Але якщо у нас є хоч якась можливість цю війну закінчити, ми повинні зробити все, щоб припинили вмирати наші люди", - сказав він.

Мирний план, який підтримує лідируючий кандидат у президенти, передбачає в першу чергу припинення вогню. "Повернення всіх територій - це питання серйозне. Не треба вішати на себе статус президента - будь-яка людина вам скаже: ми всі хочемо і будемо боротися доти, поки не повернемо всі території. Це наш будинок, і ми будемо його захищати", - сказав він.

Зеленський сказав, що Мінські угоди не працюють і необхідно розширювати "стіл переговорів" за рахунок Великобританії і США. При цьому він назвав неминучими переговори з Росією. "Нікуди не втечеш, звичайно ж, потрібно говорити з представниками Російської Федерації", - сказав Зеленський.

Він розповів, що спілкувався з цього приводу з спецпредставником Державного департаменту США Куртом Волкером, і підтримав його бачення мирного врегулювання.

"Мені подобається план Волкера: на лінію розмежування заходять миротворці, потім в міста і маленькі села, потім переходять до Луганська і Донецька", - заявив Зеленський.

Варіант здачі Криму в обмін на мир на Донбасі Зеленський назвав неприйнятним. "Ми не уступаємо Крим, це наша земля", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram