ГоловнаПолітика

Зеленський упевнено виходить у другий тур і виграє там і в Тимошенко, і в Порошенка, - "Рейтинг"

Відрив від основних суперників - понад 10 пунктів.

Соціологічна група "Рейтинг" оприлюднила результати свіжого соціологічного опитування про електоральні вподобання українців. Згідно з їхніми даними, кандидат у президенти Володимир Зеленський упевнено виходить у другий тур і виграє там і в Юлії Тимошенко, і в Петра Порошенка.

Опитування, яке провели 9-15 березня, показало, що за Зеленського готові проголосувати 24,9% респондентів, за Тимошенко - 18,8%, за Порошенка - 17,4%.

Інші кандидати значно відстають. 

У другому турі Зеленський перемагає Тимошенко з результатом 35% проти 22%. Перевага над Порошенком ще більша - 39% проти 19%. 

Зеленський має міцні електоральні позиції в південно-східних областях і в центрі країни. Тимошенко і Порошенко - у Центрі й на Заході, Гриценко - на Заході, а Бойко - на Сході країни. При цьому, Зеленський є лідером електоральних симпатій у містах, а Тимошенко - у селах. Зеленський є лідером симпатій серед молоді та людей середнього віку, Тимошенко - серед старших виборців. Якщо Зеленського, Порошенка і Гриценка більше підтримують чоловіки, то Тимошенко - жінки.

Антирейтинг кандидатів очолює Порошенко - майже половина опитуваних не проголосували б за нього за жодних обставин. За Тимошенко не віддали б свої голоси близько 30%, за Бойка - 19%, за Ляшка - 17%, за Зеленського - 13%, за Вілкула - 12%.

20,8% опитаних вважають, що наступним президентом буде Порошенко. У перемогу Зеленського вірять 19,5%, Тимошенко - 18,6%. У перемогу Бойка і Гриценка вірять по 3% виборців.

Парламентський рейтинг очолює партія "Слуга народу", яку підтримують 22,4% опитаних. "Батьківщину" підтримують - 19,1%, "БПП Солідарність" - 15,8%, "Опозиційну платформу" - 10,2%, "Громадянську позицію" - 7,9%, "Радикальну партію Олега Ляшка" - 6,1 %, "Свободу" - 3,6%, "Опозиційний блок" і "Самопоміч" - по 3,2%. Решта партій мають підтримку меншу від 2%.

Аудиторія опитування: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Дослідження проводилося у вигляді особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більш ніж 2%.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram