ГоловнаПолітика

Суд у справі обрання запобіжного заходу Мангеру оголосив перерву до 16:45

Засідання було призначено на 13:30.

Фото: Lb.ua

Шевченківський районний суд Києва оголосив перерву до 16:45 у розгляді клопотання про запобіжний захід для Владислава Мангера - голови Херсонської обласної ради, підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Підходи до суду сьогодні охороняли бійці Національної гвардії, на засідання прийшли друзі загиблої і громадські активісти.

Адвокати Мангера заявили клопотання про перенесення суду на 13 лютого для надання захисту часу ознайомитися з клопотанням про обрання клієнтові запобіжного заходу, суд задовольнив це клопотання частково.

Прокуратура просить обрати для Мангера утримання під арештом без права внесення застави.

Фото: LB.ua

Судья Александр Кипчарский
Фото: LB.ua
Судья Александр Кипчарский

Под судом собрался небольшой, вероятно, проплаченный митинг в поддержку Мангера
Фото: LB.ua
Под судом собрался небольшой, вероятно, проплаченный митинг в поддержку Мангера

Напередодні Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк, пізніше за місцем проживання чиновника правоохоронці провели обшук. Його підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 27 (види співучасті), п.п 4, 6, 11, 12 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Катерина Гандзюк померла в лікарні 4 листопада, через три місяці після того, як її облили сірчаною кислотою в центрі Херсона. 28 січня на засіданні тимчасової слідчої комісії Ради батько Гандзюк заявив, що організатор убивства його доньки пов'язаний з Мангером, головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим і заступником Гордєєва Євгеном Рищуком.

Голова Херсонської облради відкинув звинувачення батька Гандзюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram