ГоловнаПолітика

ЦВК збільшила свій кошторис через велику кількість кандидатів у президенти

У комісії розраховували кошторис на 25 кандидатів.

ЦВК збільшила свій кошторис через велику кількість кандидатів у президенти
Татьяна Слипачук
Фото: Закон і Бізнес

Центральна виборча комісія розподілила 2,4 млрд гривень на підготовку та проведення у 2019 році виборів президента. Про це повідомила прес-служба комісії.

"Комісія затвердила розподіл коштів державного бюджету України, виділених на підготовку і проведення чергових виборів президента України 31 березня 2019 року на загальну суму 2 млрд 354 млн 880 тис. гривень", - сказано в повідомленні.

На витрати самого Центрвиборчкому затверджено 276 млн гривень, що на 10 млн гривень більше, ніж передбачалося кошторисом витрат.

Для окружних виборчих комісій розподілено 41 млн гривень.

Найбільша стаття витрат затверджена на діяльність дільничних виборчих комісій - 1 млрд 147 млн гривень. У разі необхідності проведення другого туру виборів ЦВК передбачила 891,5 млн гривень резерву.

Нагадаємо, раніше голова ЦВК Тетяна Сліпачук повідомила, що комісія працює над переглядом вартості виборів, оскільки розрахунки проводилися відповідно до прогнозу реєстрації 25 кандидатів, а за фактом їх було зареєстровано 44. За підрахунками комісії, оскільки кожен кандидат має право на представництво в окружних і дільничних комісіях, кількість їх членів може становити 1,3 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram