ГоловнаПолітика

"Росбалт": у Москві викрали підозрюваного в убивстві Вороненкова

Чоловік жив у столиці Росії за чужим паспортом.

Російське видання "Росбалт" заявило, що 10 січня в Москві викрали Юрія Василенка, одного з підозрюваних у вбивстві екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, яке сталося 23 березня 2017 року.

Юрій Василенко
Фото: МВС України
Юрій Василенко

За даними видання, цей чоловік мешкав у Москві нелегально за паспортом на прізвище Антоненко і вів "практично підпільний спосіб життя", орендуючи при цьому велику квартиру в районі метро "Олексіївська".

Викрадення нібито сталося біля ресторану "Базилік", де Василенко проводив зустрічі.

Фото: Google

10 січня туди увійшла група чоловіків, які наказали Василенкові піти з ними.

"На вулиці Василенко спробував вирватися і втекти, зав'язалася бійка, під час якої по ньому відкрили вогонь. Далі невідомі завантажили пораненого «авторитета» в багажник машини і відвезли в невідомому напрямку", - стверджує видання.

Василенко - один з трьох підозрюваних у вбивстві Вороненкова, які перебувають у розшуку. Крім нього, це громадянин Росії Володимир Тюрін і громадянин України Ярослав Левенець.

"Росбалт" стверджує, що Василенко також може бути причетним до вбивства лідера "Оплоту" Євгена Жиліна.

Про викрадення відвідувача з кафе "Базилік" на проспекті Миру в Москві повідомив також Слідчий комітет Росії.

На сайті московського управління СК РФ йдеться, що увечері 10 січня 2019 року поблизу кафе невідомі "вчинили стрілянину з вогнепальної зброї і помістили чоловіка в багажник автомобіля". За цим фактом Головне слідче управління Слідчого комітету Російської Федерації в місті Москва організувало дослідчу перевірку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram