ГоловнаПолітика

У Києві затримали "злодія в законі" Темо Сухумського

"Вони злітаються в Україну, як бджоли на мед"

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції в суботу, 15 грудня, затримав у Києві "злодія в законі" Темо Сухумського (Темурі Гвасалія).

Про це повідомив начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін у своєму фейсбуці.

Фото: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin

"Цей «шановний» громадянин не пам'ятає, як він потрапив в Україну і з якою метою, але затриманий він був не в музеї і не на симпозіумі з інженерами чи на ярмарку з фермерами, а з таким самими особами, як і він, без пам'яті, на злодійський зустрічі, де вирішували питання злочинного світу. Останні роки вони злітаються в Україну, як бджоли на мед", - написав Аброськін. 

Фото: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin

Нагадаємо, у червні 2018 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в Україні перебуває від 80 до 100 "злодіїв у законі".

У травні 2016 року Верховна Рада відмовилася ввести до Кримінального кодексу поняття "злодій у законі". Відхилений законопроект передбачав кримінальну відповідальність за створення злочинної спільноти з метою скоєння будь-яких злочинів під керівництвом "злодіїв у законі". Це правопорушення мало каратися позбавленням волі на термін від 10 до 15 років або навіть довічним ув'язнення з конфіскацією майна.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram