ГоловнаПолітика

Дисциплінарна комісія притягнула прокурора Донського до відповідальності

Покарання полягає у забороні на підвищення в посаді на півроку.

Дисциплінарна комісія притягнула прокурора Донського до відповідальності
Алексей Донской

Контрольно-дисциплінарна комісія прокурорів притягнула до відповідальності прокурора Олексія Донського, який розслідує справи Майдану.

Про це повідомив у Фейсбуці депутат Ігор Луценко.

"Сьогодні КДКП притягнула Олексія Донського до дисциплінарної відповідальності за оцінку одного з законів як такого, який не породжує жодних юридичних наслідків. Інша думка була у трьох членів комісії", - написав він.

За словами Луценка, скаргу на Донського подав спікер парламенту Андрій Парубій. "Скаржився на Донського Парубій. Донський розслідує злочини Майдану, а Парубій, навпаки, блокує наші ініціативи з питань депутатської допомоги розслідуванню. Донський вважає, що за цим стоїть керівництво Генпрокуратури, яке хоче жорстко контролювати прокурорів, щоб ті виконували їхні неформальні вказівки. Прокурорів готують до того, що "донецькі прийдуть". Управління спецрозслідувань, яке працює щодо Майдану, хочуть переформатувати", - додав нардеп.

Покарання Донського, за його словами, полягає в забороні на підвищення в посаді на шість місяців.

Нагадаємо, Донський розслідував справу керівника "тітушок" Юрія Крисіна, обвинуваченого в убивстві журналіста В'ячеслава Веремія. Як повідомляли, Крисін отримав 5 років в'язниці.

У червні Парубій подав скаргу в ГПУ на Донського через те, що той назвав "нікчемним" закон про амністію активістів Євромайдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram