ГоловнаПолітика

Суд відмовив у достроковому звільненні Курбедінова з-під арешту

Необхідність присутності адвоката на інших судових процесах суд визнав недостатньо важливою причиною.

Суд відмовив у достроковому звільненні Курбедінова з-під арешту
Фото: facebook/Emil Kurbedinov

Підконтрольний окупаційній владі Київський районний суд Сімферополя 10 грудня відмовив у достроковому звільненні з-під варти адвокату Емілю Курбедінову. Про це повідомляє правозахисна організація "Кримська солідарність" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Заяву на дострокове звільнення подавали у зв'язку з необхідністю Курбедінова бути присутнім на засіданні в суді в Ростові-на-Дону, де він захищає інтереси фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" Енвера Мамутова, зазначив адвокат Едем Семедляєв. Також порушуються права на захист затриманого Росією українського моряка Богдана Небилиці. Еміль Курбедінов не зможе поїхати на суд своїх підзахисних.

Суд не задовольнив заяву, мотивуючи це тим, що участь Еміля Курбедінова в інших судових засіданнях не є важливою причиною.

Адвокат Ліля Гемеджі зазначила, що скаргу на постанову Київського суду про арешт подали 7 грудня, проте її не переспрямували у Верховний суд, що забезпечувало б її розгляд протягом доби згідно з кодексом про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, Курбедінова заарештували 7 грудня за статтею про екстремізм - публічну демонстрацію атрибутики або символіки екстремістських організацій. Мова йде про пост у Фейсбуці в 2013 році, де був зображений форум організації Хізб ут-Тахрір, яку заборонили після анексії Криму в 2014 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram