ГоловнаПолітика

Порошенко закликав Захід "покарати Росію"

Президент України заявив, що Путін не такий сильний, як намагається здаватися.

Порошенко закликав Захід "покарати Росію"
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко написав колонку для The New York Times, у якій закликав Захід покарати Росію за напад на українські кораблі біля Керченської протоки.

Він закликає міжнародну спільноту ввести санкції у відповідь на цю "не спровоковану нічим агресію" проти Києва.

"Москва не сховалася за "зеленими чоловічками", як це було в Криму 2014 року, її військовослужбовці не були "у відпустці", як стверджувалося, коли того самого року у Східній Україні почалися бойові дії. Москва цього разу навіть не намагається обдурити світ", - зазначив Порошенко.

"Оскільки Крим і Донбас під окупацією, наше спільне завдання - не допустити, щоб Росія вилила свою агресію в Азовське море. І "азовський пакет санкцій" проти Росії був би найменшою відповіддю світу на цей момент. Поки Захід говорить, Путін діє. Прийшов час відповісти", - заявив президент України.

Порошенко пише, що, незважаючи на кремлівську пропаганду, Путін не такий сильний, як він переконує Захід. І західні країни, змушуючи Москву заплатити за агресію вищу ціну, можуть змусити російського лідера діяти належно.

"Скільки ще треба ворожості, щоб Захід використовував тверду валюту, якою торгує Кремль - силу", - заявив президент.

Нагадаємо, російські військові 25 листопада захопили три українські військові кораблі в нейтральних водах Чорного моря. Екіпаж двох катерів і буксира - 24 людей - доставили до Сімферополя, де підконтрольний Росії суд заарештував усіх українців на два місяці. Наступного дня моряків перевезли в Москву, де вони і перебувають зараз.

Держдеп США закликав Росію звільнити українських військових моряків, затриманих у Чорному морі поблизу Керченської протоки, "інакше наслідки і біль будуть тільки наростати з часом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram