ГоловнаПолітика

Події в Керчі - трагедія для України, - Порошенко

Прокуратура Криму завела кримінальну справу через події в Керчі.

Події в Керчі - трагедія для України, - Порошенко
Фото: Ukrinform

Прокуратура Автономної республіки Крим порушила кримінальне провадження за статтею "теракт" через вбивство 19 осіб у коледжі в окупованій Керчі. Про це Президент Петро Порошенко повідомив під час зустрічі з українською делегацією в Парламентській асамблеї Ради Європи, повідомляє прес-служба глави держави.

"Сьогодні в Керчі сталося жахливе вбивство. Мені прокуратура доповіла, що порушено кримінальну справу", - сказав глава держави, зазначивши, що в полі зору розслідування буде особа потенційного вбивці і жахливі наслідки його дій.

Президент наголосив, що розслідування таких справ є важливим для України, адже Крим є українською територією і українці, які живуть в окупації на півострові - громадяни нашої держави.

"Чому для нас це важливо? Тому що це українські громадяни. І, звичайно, що коли гинуть українські громадяни, де б це не відбувалося - це трагедія", - сказав Петро Порошенко.

Президент висловив співчуття українцям, які втратили сьогодні дітей і близьких.

Нагадаємо, сьогодні близько полудня у політехнічному коледжі в Керчі стався вибух саморобного вибухового пристрою, а потім і стрілянина. На цю мить відомо про 19 загиблих і 37 поранених.

За даними російських ЗМІ, все це зробив один з учнів коледжу, який потім наклав на себе руки. Вбивцею називають 18-річного Владислава Рослякова.

Окупаційна влада спочатку кваліфікувала подію як теракт, потім змінила статтю на "масове вбивство".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram