>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У МОК заявили про хакерські атаки протягом останніх трьох років

Організація весь цей час посилювала свої системи безпеки.

У МОК заявили про хакерські атаки протягом останніх трьох років
Фото: EPA/UPG

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) був метою численних атак хакерів протягом трьох років, але організація весь цей час посилювала свої системи безпеки, заявив президент МОК Томас Бах.

"Ми були ціллю численних атак в ці три роки. Поки що ми знаємо тільки від ЗМІ (про атаки російських хакерів, пов'язаних з ГРУ - ред.), чекаємо інформації від служб безпеки", - сказав Томас Бах на прес-конференції, яка транслювалася по відеозв'язку в четвер з Буенос-Айреса, де проходив виконком МОК напередодні юнацьких Олімпійських ігор.

Він додав, що МОК постійно посилює системи захисту від атак, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Також президент МОК заявив, що близько двох тижнів тому були зафіксовані "підозрілі дії". Зараз комітет чекає інформації від служб безпеки Швейцарії.

Мін'юст США раніше в четвер звинуватив російських хакерів, пов'язаних з ГРУ, в організації атак на спортивні організації, також на МОК, WADA, CAS.

Нагадаємо, в кінці 2016 року Міністерство внутрішньої безпеки США і Федеральне бюро розслідувань оприлюднили технічний звіт про кібератаки Росії, в якому підтверджується причетність хакерських угруповань Fancy Bear і Cozy Bear до спецслужб РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram