ГоловнаПолітика

В українців є запит на державу спільного добробуту, - Голота

Разом із тим люди не можуть чітко визначити це поняття.

В українців є запит на державу спільного добробуту, - Голота
Конрад Голота (справа)
Фото: Макс Левин

Українці демонструють запит на державу спільного добробуту. Про це під час презентації результатів всеукраїнського соціологічного дослідження "Ставлення українців до соціал-демократії", заявив радник з питань партій у Центральній і Східній Європі, Партія європейських соціалістів (PES) Конрад Голота, передає кореспондент LB.ua.

«Результати соціологічного дослідження, проведеного Інститутом Горшеніна в співпраці з Представництвом Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі, продемонстрували, що українці мають розуміння того, чим є соціальна справедливість. Є певне розуміння того, чим є держава спільного добробуту. Але люди не можуть дати чіткого визначення цього поняття», - заявив він.

По-друге, опитування показало ще одну велику проблему українського суспільства - це відсутність довіри до політиків.

«Але люди хочуть змінити політику, що свідчить про їх невдоволення нинішніми політиками. Однак для нас, соціал-демократів, також очевидно, що поганих політиків вибирають хороші люди, які не голосують», - зазначив К.Голота.

За його словами, опитування підтвердило наявність високого рівня толерантності та терпимості українців. Але на перший план очікувано виходять економічні проблеми, які найбільше хвилюють громадян України.

«Але при цьому більшість українців не готові платити більше податків або платити соціальні внески в повному обсязі. Це закладає певну проблему на майбутнє, адже через 30 років ці люди будуть отримувати мінімальні виплати. І таких людей будуть мільйони... Думаю, що це типово для цього регіону. Якби це опитування провели в Польщі, Румунії та Болгарії десять років тому, там результати були такими самими. Сьогодні Україні необхідно обрати шлях, яким вона буде йти», - вважає він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram