ГоловнаПолітика

Роман Труба заявив про запуск Державного бюро розслідувань

42 переможці конкурсу склали присягу держслужбовця.

Роман Труба заявив про запуск Державного бюро розслідувань
Фото: dbr.gov.ua

До роботи в Державне бюро розслідувань (ДБР) приступили перші 42 переможці конкурсу на посади в центральному апараті відомства. Про це повідомив директор ДБР Роман Труба, який 16 серпня прийняв у них присягу держслужбовця.

За його словами, мова йде про фахівців підрозділів правового забезпечення, міжнародного співробітництва, зовнішніх комунікацій, режимно-секретної роботи та захисту інформації, внутрішнього аудиту, служби кадрів.

"Найближчим часом будуть призначені сотні слідчих, які почнуть перші кримінальні розслідування. Крім того, зараз працює конкурсна комісія, яка проводить відбір на всі територіальні управління. Після закінчення цього відбору ми зможемо говорити про повноцінний початок роботи Державного бюро розслідувань", - повідомив Роман Труба.

Директор ДБР планує запустити роботу свого відомства в повному обсязі восени нинішнього року, але для цього знадобиться координація зусиль з іншими держорганами, насамперед з Кабінетом міністрів України. Також Роман Труба зараз займається питанням приміщення для центрального апарату ДБР, яке повинно відповідати специфіці роботи цього органу, з огляду на проведення слідчих дій.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила Закон про створення ДБР 12 листопада 2015 року. Створення цього органу передбачено Конституцією України: до нього повинні перейти від прокуратури функції досудового розслідування, а за прокуратурою залишиться функція нагляду. ДБР буде розслідувати злочини, вчинені вищими посадовими особами, службовцями НАБУ і САП, а також військовими злочинцями.

Президент Петро Порошенко підписав його у січні 2016 року, 1 березня того ж року закон набув чинності.

У листопаді 2017 року конкурсна комісія обрала директором ДБР Романа Трубу, після чого він був призначений на цю посаду президентом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram