ГоловнаПолітика

Поліція встановила місце купівлі кислоти, якою облили Катерину Гандзюк (оновлено)

Перший заступник голови Нацполіції опублікував нові фотографії чоловіка, який купував кислоту.

Поліція встановила місце купівлі кислоти, якою облили Катерину Гандзюк (оновлено)
Фото: facebook.com/uakateryna

Місце, де була придбана кислота, яку використовували під час нападу на помічницю мера Херсона Катерину Гандзюк, встановлено. Про це повідомив перший заступник голови Нацполіції - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

"На сьогодні можу сказати, що встановлено місце, де була придбана кислота, яку використовували під час нападу на жінку. Знайдено та вилучено понад 530 пляшок з цією речовиною. Встановлено і допитано особу, яка реалізовувала кислоту", - написав Аброськін.

Він зазначив, що вже є якісне фото покупця кислоти.

"Це саме та особа, про яку вчора на брифінгу говорив голова Нацполіції Сергій Князєв, і сьогодні проводяться заходи з метою її встановлення", - додав перший заступник голови НПУ.

Юрист Масі Найєм на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що справу про напад на Гандзюк порушила Служба безпеки України.

"Головне слідче управління СБУ порушило справу у справі Катерини Гандзюк, за фактом організації закінченого замаху на умисне вбивство з особливою жорстокістю, що вчинене на замовлення співробітників правоохоронних і державних органів за сприяння сепаратистських організацій на території півдня України, з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації в південному регіоні країни", - написав Найєм.

Справу відкрили 7 серпня, хоча генпрокурор Юрій Луценко заявляв про передавання справи в СБУ у день замаху.

Нагадаємо, вчора Національна поліція України заявила про другого фігуранта справи щодо замаху на помічницю мера Херсона Катерину Гандзюк.

31 липня Гандзюк облили сірчаною кислотою поруч з її будинком. Активістку госпіталізували із серйозними опіками, а потім перевезли у Київський опіковий центр. Поліція повідомила про затримання нападника, його вже взяли під варту, проте журналісти і громадські активісти сумніваються, що затриманий дійсно є нападником.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram