ГоловнаПолітика

Співробітники ТСН висловили протест проти участі Оксани Марченко в розважальному шоу на "1+1" (оновлено)

Керівництво каналу анонсувало запрошення дружини Медведчука на "Танці з зірками".

Журналісти Телевізійної служби новин телеканалу "1+1" висловлюють протест керівництву каналу через анонсовану участь Оксани Марченко в одному із шоу телеканалу. Про це написав кореспондент ТСН Іван Гребенюк на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Ми, журналісти Телевізійної служби новин, дізналися про те, що в найближчому сезоні шоу "Танці з зірками" може взяти участь Оксана Марченко. Ми не поділяємо це рішення керівництва каналу і засуджуємо появу в телевізійному ефірі особи, яку пов'язують близькі стосунки з президентом Російської Федерації Путіним", - написав Гребенюк.

"Чоловік Марченко, Віктор Медведчук, неодноразово робив проросійські заяви, зокрема, нібито про те, що в Україні йде не зовнішня агресія, а громадянська війна. Подружжя жодного разу за роки війни не засудило російську агресію на Донбасі і анексію Криму. Навіть той факт, що шоу є розважальним, не виправдовує появи дружини Медведчука Оксани Марченко в ефірі нашого телеканалу", - написав журналіст.

Гребенюк зазначив, що колектив ТСН не може вплинути на інший проект телеканалу, але залишає за собою право публічно висловлювати свою позицію.

Журналіст опублікував фотографії із зібраними підписами журналістів - близько 50 співробітників програми.

Оновлення. Керівництво каналу відреагувало на заяву журналістів ТСН.

"Ми неодноразово заявляли, що робота служб інформації в "1+1 медіа" будується виключно на засадах редакційної свободи та неупередженості. Журналісти мають право висловлювати свою думку зокрема і стосовно рішень каналу. Проте, хотів би зазначити, що в проекті "Танці з зірками" беруть участь найяскравіші зірки українського шоу-бізнесу, незалежно від їхніх політичних поглядів і переконань. Як показують результати досліджень, серед тих, кого було б цікаво побачити глядачам на паркеті - зокрема, і Оксана Марченко. Впевнені, серед 14 пар учасників кожен зможе знайти собі фаворитів", - прокоментував генеральний директор "1+1 медіа" Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, минулого тижня Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук не є фігурантом справи про підготовку теракту народним депутатом Надією Савченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram