ГоловнаПолітика

Олег Сенцов написав сестрі листа: "Кінець близько, і це не про звільнення" (оновлення)

Українець уже майже не встає, його відрізали від зовнішнього світу.

Олег Сенцов написав сестрі листа: "Кінець близько, і це не про звільнення" (оновлення)
Фото: humanrights.org.ua

Сестра українського політув'язненого режисера Олега Сенцова Наталія Каплан написала про катастрофічний стан українця.

"Олег мені через адвоката передав лист, він майже не встає. Написав, що кінець близько, і він це не про звільнення. Запитує, чи цікавиться хтось ще його голодуванням, йому не передають листів, ніяких! Каже, що він зараз в інформаційному вакуумі і взагалі не знає, що відбувається", - написала Каплан.

Напередодні адвокат Сенцова Дмитро Дінзе написав, що російські тюремники готові допустити смерть українського режисера "для науки іншим ув'язненим".

Упродовж декількох місяців Росія відмовляє будь-яким представникам України і правозахисних організацій у зустрічі з Сенцовим.

Оновлення. В офісі російського омбудсмена Тетяни Москалькової заявляють про стабільний стан здоров'я Сенцова. "Я вчора розмовляв з уповноваженим з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Анатолієм Саком, він на моє прохання дзвонив лікареві, який спостерігає Олега Сенцова в колонії. За словами лікаря, стан відносно стабільний", - сказав прес-секретар омбудсмена Олексій Зловєдов "Интерфаксу".

Нагадаємо, Олега Сенцова російський суд засудив до 20 років колонії суворого режиму. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити 64 українців, яких утримують у в'язницях Росії і на окупованих Росією територіях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram