ГоловнаПолітика

У Гельсінкі завершилася розмова Путіна і Трампа тет-а-тет

Президент США назвав зустріч "хорошим початком".

У Гельсінкі завершилася зустріч президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Відзначають, що бесіда, яка почалася з 55-хвилинною затримкою, тривала понад дві години - на півгодини довше, ніж планували. Трамп назвав зустріч з Путіним "хорошим початком". Інші подробиці наразі невідомі. Перед початком переговорів президент США назвав однією з основних тем нерозповсюдження ядерної зброї.

Очікується, що після завершення переговорів Трамп і Путін виступлять перед журналістами.

Зараз у Гельсінкі за робочим обідом відбуваються переговори в розширеному складі. У складі американської делегації - держсекретар Майк Помпео, помічник з національної безпеки Джон Болтон, голова апарату Білого дому Джон Келлі, спеціальний помічник президента у російських і європейських справах Фіона Хілл.

Напередодні Трамп в інтерв'ю CBS заявив, що він вирушає до Фінляндії з "невисокими очікуваннями". Американський президент відмовився розповісти про те, якої мети він хоче досягти на першому саміті з Путіним, але пообіцяв, що "нічого поганого" від цієї зустрічі не буде.

Нагадаємо, раніше президенти США і РФ зустрічалися винятково в кулуарах міжнародних заходів. Гельсінський саміт стане четвертою їхньою зустріччю після інавгурації Трампа в січні 2017 року.

Після їхньої останньої зустрічі на саміті АТЕС у В'єтнамі в листопаді 2017 року Трамп дав "зелене світло" продажу летальної зброї Україні, вислав 60 російських дипломатів зі США в зв'язку з отруєнням двох осіб на території Великобританії "Новачком" і наклав додаткові санкції на російських чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram