ГоловнаПолітика

Балух написав листа Порошенку

"Мені випала честь бути одним з тих, за звільнення кого з московитського полону бореться вся Україна".

Балух написав листа Порошенку
Владимир Балух
Фото: facebook.com/crimeahrg

Володимир Балух, який 98-й день голодує в СІЗО Сімферополя, написав листа Петру Порошенку. Лист датується 22 червнем, його скан оприлюднив заступник Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

"Шановний пане Президенте України! Мені випала честь бути одним з тих, за звільнення кого з московитського полону бореться вся Україна", - написав Балух.

У листі він пише про агресію Росії проти України і сподівається, що Україна не буде відповідати таким же чином. Володимир Балух також описав, як святкували День Росії в СІЗО Сімферополя.

"Показово, що 12 червня - день, на який кремль з недавніх часу призначив "день Расєї", коли ввечері в Сімферополі гримів китайський салют, з вікон СІЗО дружно звучало "Слава Україні" і не поодинокі арештанти співали український гімн ... Це справжня правда з уст очевидця подій, яким я мимоволі став і не розчув при цьому жодного схвального вигуку на честь "винуватиці урочистості", - написав він.

Балух також висловив упевненість, що Крим і Донбас повернуться під контроль України.

"Я впевнений, що Україна відстоїть своє право жити і гідно вести господарство на Богом даних нам землях Криму і Донбасу набагато швидше, ніж на це сподівається кремлівська кліка і факт взяття ними в заручники громадян іншої держави ще зіграє в цьому не останню роль", - пише Балух.

Нагадаємо, український політв'язень Володимир Балух 22 червняприйняв рішення посилити голодування. Українець відмовився від сухарів і перейшов на воду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram