ГоловнаПолітика

Затриманим у Словаччині українцем виявився колишній начштабу закарпатського "Правого сектору"

Його розшукувала поліція за тероризм і бандитизм.

Українцем, якого затримали за запитом Інтерполу в Словаччині, є колишній член Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" Володимир Гласнер (друг "Глок"), який свого часу був начальником штабу 1-го (закарпатського) запасного батальйону ДУК.

Про це LB.ua повідомило джерело в правоохоронних органах.

Фото: zakarpattya.net.ua

Гласнер з 31 травня 2016 року перебував у розшуку за запитом Закарпатської прокуратури. Його звинувачують за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження), ст. 129 (погроза вбивством), ст. 258 (теракт), ст. 257 (бандитизм) Кримінального кодексу.

Перший запасний батальйон ДУК "Правий сектор" було створено 22 липня 2014 року в Ужгороді на базі діючого підрозділу силового блоку "Правого сектору" Закарпатської області.

Володимир Гласнер увійшов у структури закарпатського "Правого сектору" вже після перемоги ужгородського Майдану. До цього в революційній або патріотичній діяльності помічений не був. Після того, як Гласнер увійшов до керівництва "ПС" Закарпаття, на адресу організації почали лунати звинувачення, що вона працює на замовлення і використовує партійний бренд для налагодження контрабандистської діяльності під "дахом" силовиків.

Його звільнили від обов'язків начальника штабу батальйону ДУК у березні 2015 року.

Нагадаємо, колишній командир першого запасного батальйону ДУК "ПС" Роман Стойка також перебуває в розшуку в зв'язку з перестрілкою в Мукачеві, що сталася в 2015 році.

11 липня 2015 року бійці "Правого сектору" приїхали в комплекс "Антарес", щоб поговорити з його власником - нардепом Ланьо. Той запросив частину бійців до свого кабінету. В цей час хтось (за основною версією - "правосеки", які залишилися) вистрілив у голову одному з охоронців комплексу. Бійці "Правого сектору" повантажили пораненого в свій джип, проте пізніше дозволили "швидкій" забрати потерпілого. Той згодом помер.

У перестрілці, що зав'язалася з міліцією, двоє бійців ПС були вбиті. Решта прорвали міліцейський кордон з автомобілів, вистріливши по них із гранатометів, і зникли в лісах. У перестрілці отримали поранення ще троє міліціонерів. Пізніше чотирьох бійців ПС затримали, шестеро, в тому числі Стойка, продовжують переховуватися. За версією ПС, вони намагалися зупинити контрабанду. За іншими даними, йшлося про переділ контрабандних потоків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram