ГоловнаПолітика

Мітингувальники спробували прорватися в Раду (оновлено)

Ініціативну групу пустили в будівлю для переговорів.

Мітингувальники спробували прорватися в Раду (оновлено)
Фото: Анна Стешенко

Входи і виходи в приміщення українського парламенту заблоковані через спроби мітингувальників прорвати охорону Верховної Ради.

Про це LB.ua повідомив один із представників охорони парламенту.

"Входи заблоковані. Була спроба прорвати один із центральних входів", - сказав він.

Сьогодні під час ранкового засідання біля будівлі Ради, на площі Конституції, зібралися шахтарі та "афганці", які вимагають звіту уряду і підвищення пенсій.

Під час мітингу одна з груп протестувальників спробувала прорвати центральний вхід. У результаті відбулися сутички.

Фото: Анна Стешенко

До протестувальників вийшла перший віце-спікер Ірина Геращенко і нардепи.

Геращенко закликала протестувальників дотримуватися порядку і не порушувати закон. Вона також запропонувала учасникам мітингу сформувати робочу групу для переговорів у стінах парламенту для виконання їхніх вимог.

Оновлення. Як повідомили "Інтерфакс-Україна" в Головному управлінні Національної поліції в Києві, у результаті сутички є постраждалі, їх кількість уточнюють. Одного з мітингувальників затримано і доправлено в райуправління.

За даними поліції, біля будинку парламенту - 1,5 тисячі учасників мітингу і 500 правоохоронців.

Оновлення 12:42. Група протестувальників від представників афганців і шахтарів зайшла в парламент для переговорів з керівництвом ВР про законодавче врегулювання їхніх вимог, передає кореспондент LB.ua.

При цьому під стінами Ради ситуація залишається напруженою. Кілька тисяч протестувальників перебувають на площі Конституції.

У будівлі парламенту з'явився голова УДО Валерій Гелетей, який повідомив пресі, що "приїхав на місце розібратися з інцидентом" (спробою штурму одного з головних входів, - ред.). Також у Раді перебуває голова департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко, який запевнив, що охорону парламенту посилено.

"Система МВС працює. Ми закликаємо всіх учасників протесту не порушувати закон і дотримуватися громадського ладу. Зараз усі події, які відбулися під Радою, уточнюються. Ми думаємо, що напруження далі не буде", - сказав він.

Нагадаємо, 23 травня "чорнобильці" перекрили вулиці в урядовому кварталі Києва, вимагаючи від Кабінету Міністрів пільг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram