ГоловнаПолітика

Суд у Донецькій області відпустив російського снайпера, який воював за "ДНР"

Рішення суду оскарженню не підлягає.

Суд у Донецькій області відпустив російського снайпера, який воював за "ДНР"
Фото: inforesist.org

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області 18 травня звільнив з-під варти чоловіка, обвинуваченого в розв'язуванні і веденні агресивної війни, участі у терористичній організації, порушенні порядку в'їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію, незаконному поводженні зі зброєю і посяганні на територіальну цілісність і суверенітет України.

Ухвалу суду 24 травня було опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень.

Прокурор клопотав про продовження запобіжного заходу щодо підсудного на два місяці. Водночас обвинувачений заявив про відсутність ризиків, які стали б причиною продовження арешту.

Обвинувачений надав договір про оренду квартири в Селидовому Донецької області та розповів, що його мати і брат є громадянами України і живуть в Одеській області.

"Також колегія суддів не може погодитися з обвинуваченим, що після його звільнення 15 грудня 2017 року з-під варти до 29.12.2017 року (дати повторного обрання запобіжного заходу) він не ухилився від явки до суду на перший же виклик, що дійсно може вказувати на його свідомість у дотриманні покладених на нього обов'язків", - йдеться у рішенні.

Судді також врахували стан здоров'я обвинуваченого, а саме - наявність у нього таких захворювань, як хронічний панкреатит, хронічний гастродуоденіт, вегето-судинна дистонія і вертеброгенна люмбоішіалгія.

В ухвалі не вказано ім'я обвинуваченого, але, за інформацією "Громадського", це громадянин РФ Ігор Кімаковський, якого в 2015 році затримали на блокпосту в Березовому Донецької області з пістолетом Макарова і посвідченням "снайпера ДНР" з його фото, але виданим на інше ім'я.

На суді росіянин зазначив, що постачав на окуповані території "гуманітарну допомогу", відновлював інфраструктуру Дебальцевого, був радником "мера міста", встановлював зв'язок між Міністерством освіти "ДНР" і навчальними закладами та взаємодіяв зі ЗМІ.

Кімаковський вважає, що ці дії "не підпадають під таку кваліфікацію як розв'язування агресивної війни і посягання на цілісність та недоторканність України".

За вчинення інкримінованих йому злочинів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років.

Рішення Красноармійського міськсуду не підлягає оскарженню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram