ГоловнаПолітика

Антикорупціонерів потіснили в громадській раді НАБУ

У раду пройшли кандидати від Деморди і голова С-14 Євген Карась.

Антикорупціонерів потіснили в громадській раді НАБУ
Евгений Карась
Фото: Макс Левин

У Раду громадського контролю Національного антикорупційного бюро пройшли чотири кандидати, які не пов'язані з антикорупційними організаціями.

Остаточні результати онлайн-виборів, які проводили 30 травня, оприлюднено на сайті НАБУ 6 червня.

"Фактів, які свідчать про штучне завищення кількості голосів за 15 людей, які отримали найбільшу підтримку серед виборців, незалежним спостерігачем не виявлено", - сказано в повідомленні.

Зокрема, перші три місця зайняли кандидати від організації "Демократична сокира орди", яку створила поки що не зареєстрована партія "Деморда" Олександра Нойнеця й Антона Швеця.

Також у раду проходить лідер націоналістичної організації "С-14" Євген Карась.

Четверо з 15 обраних кандидатів були членами Ради громадського контролю попереднього складу. Це Віталій Устименко, Галина Янченко, Катерина Риженко, Артем Романюков.

У голосуванні взяли участь 19 298 осіб.

Нагадаємо, чинний склад Ради громадського контролю НАБУ обрали завдяки пакетному голосуванню за тих кандидатів, яких визначила 31 травня громадська організація "Центр протидії корупції".

Рада громадського контролю - важливий орган, який забезпечує цивільний контроль за діяльністю НАБУ. Члени Ради, серед іншого, входять у склад конкурсних комісій, які впливають на кадровий відбір у НАБУ.

Термін повноважень РГК - один рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram