ГоловнаПолітика

Депутата Київради Кримчака відправили під суд

Справа стосується земельних махінацій.

Депутата Київради Кримчака відправили під суд
Фото: nabu.gov.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура затвердила обвинувальний акт проти депутата Київської міської ради Сергія Кримчака (фракція "Єдність") за чотирма статтями Кримінального кодексу і передала його на розгляд до Шевченківського районного суду столиці.

Про це повідомила прес-служба САП.

Кримчака звинувачують у підробці документів (ч. 3, 4 ст. 358 КК), заволодінні чужим майном (ч. 5 ст. 191 КК), відмиванні злочинних доходів (ч. 2 ст. 209 КК) і недостовірному декларуванні (ст. 366- 1 КК).

За версією слідства, Кримчак, який свого часу був секретарем комісії Київради з питань земельних відносин, на підставі підроблених документів заволодів земельною ділянкою в Шевченківському районі Києва, де потім почалося будівництво багатоквартирного будинку. З метою приховати незаконне походження земділянки депутат організував внесення прав на нього в статутний капітал компанії, яка формально була передана забудовникові, але фактично залишилася під контролем підозрюваного.

Під час досудового розслідування земділянку було арештовано, а будівельні роботи зупинено.

Також у декларації Кримчака за 2016 рік знайшли недостовірну інформацію про отримання позики від родича на суму 4,1 млн гривень.

Окрім депутата, в справі проходить ще один співучасник.

Нагадаємо, Кримчака затримали детективи НАБУ 13 вересня 2017 року. Солом'янський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави 1,4 млн гривень. Він вніс гроші незабаром після арешту і вийшов на свободу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram