ГоловнаПолітика

Янукович повернувся до платних адвокатів

Інтереси екс-президента представлятиме адвокатське об'єднання Aver Lex.

Янукович повернувся до платних адвокатів
Фото: 112 Украина

Обвинувачений у державній зраді колишній президент України Віктор Янукович повернув на суд про державну зраду платного адвоката Віталія Сердюка.

Справу розглядають в Оболонському районному суді Києва.

Сердюк прийшов на судове засідання в понеділок, 11 грудня, і зачитав нотаріально завірену заяву Януковича від 8 грудня 2017 року на ім'я адвокатського об'єднання Aver Lex про участь його співробітників у судовому процесі.

Державний захисник Ігор Ляшенко у зв'язку із цим виявив бажання покинути процес.

Нагадаємо, на початку літа 2017 року Янукович заявив, що не має наміру більше брати участь у судовому процесі у справі про держзраду і відкликає своїх захисників на ньому. Після цього йому призначили безкоштовного адвоката. Перший з них - Владислав Мешечек - незабаром відмовився від своїх обов'язків, другого - Максима Гераська - усунули за "непрофесіоналізм", а третій - Ігор Ляшенко - так до пуття і не встиг позахищати Януковича.

Януковичу інкримінують те, що 1 березня 2014 р., перебуваючи на території РФ, він скоїв держзраду, звернувшись з письмовою заявою до президента РФ з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів держвласності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Колишнього президента звинувачують у зраді (ч. 1 ст. 111 КК), пособництві в сепаратизмі (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК) і пособництві у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК).

Януковича судять заочно у зв'язку з тим, що він переховується від правосуддя на території Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram