ГоловнаПолітика

В Україні "замінували" шість аеропортів і всі станції київського метро (оновлено)

Дзвінки про неправдиве замінування останнім часом почастішали.

В Україні "замінували" шість аеропортів і всі станції київського метро (оновлено)
Фото: Макс Левин

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) евакуює пасажирів після надходження повідомлення про мінування.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі аеропорту, дзвінок із сигналом про загрозу надійшов в аеропорт близько 16:35.

"Проводиться евакуація і перевірка на наявність загрози", - уточнили в аеропорту.

Оновлення 17:23. "Замінували" і міжнародний аеропорт "Одеса", повідомляє обласна поліція. Вживаються заходи для евакуації пасажирів і працівників аеропорту.

Оновлення 18:32. "Заміновано" і аеропорт "Вінниця", повідомляє поліція Вінницької області. Нагадаємо, 22 листопада в аеропорту Стамбула "замінували" два українські літаки.

Сьогодні о 16.16 на спецлінію поліції "102" надійшло повідомлення про замінування аеропорту "Вінниця" поблизу с.Гавришівка. Невідомий подзвонив на стаціонарний номер аеропорту і повідомив, що заміновано термінал", - йдеться в повідомленні.

Оновлення 18:49. Спікер Національної поліції Ярослав Тракало повідомив Українським Новинам, що "мінували" також аеропорти "Бориспіль", "Івано-Франківськ", "Дніпро" і "Антонов".

В аеропортах "Київ", "Вінниця" і "Дніпро" вже проведена перевірка, вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Оновлення 19:16. Надійшло повідомлення про замінування всього київського метро, повідомляє поліція Києва.

"Зусилля співробітників поліції спрямовані на проведення ретельного огляду всіх станцій київської підземки та прилеглої до них території. Інформація про замінування столичної підземки надійшла до чергової частини Печерського управління поліції о 18:10. Зараз працівники поліції метрополітену проводять ретельний огляд об'єктів і прилеглі до них території" , - сказано в повідомленні.

При цьому не повідомляється, чи закриті станції.

КП "Київський метрополітен" в своєму фейсбуці пише, що закрита на вхід і вихід станція "Сирець".

Оновлення 22:49. Поліція не виявила вибухівки на території міжнародних аеропортів "Київ" (Жуляни), "Бориспіль", "Івано-Франківськ", "Одеса", "Дніпро" і аеропорту "Вінниця".

Згідно з повідомленням прес-служби Національної поліції, в аеропортах було евакуйовано близько 300 осіб.

Також не виявлено вибухонебезпечних предметів на станції київського метро "Сирець".

"Увага! Станція "Сирець" перевірена і відкрита для пасажирів. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Працюємо в звичайному режимі", - йдеться в повідомленні прес-служби метрополітену в Twitter.

Нагадаємо, 22 листопада в аеропорту Стамбула "замінували" два українські літаки.

23 листопада "мінували" станцію метро "Васильківська" (синя гілка) і клуб Stereo Plaza, де мав виступати гурт Hurts. Людей, які прийшли на концерт, кілька годин не впускали в приміщення. Протягом перевірки вибухівки не знайшли, концерт усе ж відбувся.

Останнім часом почастішали дзвінки про неправдиве замінування, правоохоронці стверджують, що вони надходять із Росії.

Міжнародний аеропорт "Київ" розташовано в діловому центрі столиці, за 7 км від центру міста, за кількістю рейсів і пасажиропотоком посідає друге місце в Україні.

Аеропорт має три термінали загальною площею 21 тис. кв м. Окремий термінал для бізнес-авіації - термінал "В" - входить в систему FBO. Приймає повітряні судна типу B-737, A-320.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram