ГоловнаПолітика

Посла Польщі викликали до МЗС через заборону на в'їзд українському чиновнику (оновлено)

Ним став секретар однієї з міжвідомчих комісій.

Міністерство закордонних справ України викликало польського посла Яна Пєкла в зв'язку з недопуском в країну і забороною на в'їзд для секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників АТО, жертв війни та політичних репресій Святослава Шеремета.

Про це повідомила речник українського МЗС Мар'яна Беца в твіттері.

Оновлення. Прес-служба МЗС за підсумками зустрічі повідомила, що Пєклу вказали на протиріччя між недопуском Шеремети і конструктивними домовленостями, яких було досягнуто на засіданні Консультативного комітету президентів Польщі та України 17 листопада в Кракові.

Українські дипломати висловили надію, що результати цього засідання дадуть змогу негайно розв'язати "прикру ситуацію із Шереметою".  

Нагадаємо, польські прикордонники 18 листопада не пропустили Святослава Шеремету через КПП "Шегині", заборонивши йому в'їзд до країни терміном на один рік. Крім Шеремети, в "чорний список" Польщі також може входити директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. Він відповідає за історичне співробітництво між країнами.

Польща створила список нев'їзних українців з "антипольською позицією". До нього потрапили чиновники, "які на адміністративному рівні, з політичних мотивів, не допускають продовження ексгумації та відновлення польських місць пам'яті".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram