ГоловнаЕкономікаФінанси

ЄІБ виділив Україні €200 млн на розвиток громадського транспорту

Позику залучають терміном до 22 років із пільговим періодом до 5 років.

ЄІБ виділив Україні €200 млн на розвиток громадського транспорту
Фото: minregion.gov.ua

Україна підписала угоду з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) щодо проекту "Розвиток міського пасажирського транспорту в містах України", на який заплановано виділити 200 млн євро.

З боку України документ підписав міністр інфраструктури Володимир Омелян, а з боку ЄІБ - його віце-президент Вазіл Гудак.

Реалізація угоди передбачає укладення Міністерством фінансів і Міністерством інфраструктури договорів субкредитування з органами місцевого самоврядування та комунальними підприємствами, які беруть участь у цьому проекті.

Позику залучають терміном до 22 років із пільговим періодом до 5 років.

ЄІБ має намір фінансувати проект 15-ма траншами впродовж 5 років. Плата за надання субкредитів встановлена в розмірі 0,5% річних. Загальна вартість проекту становить 400 млн євро.

Інвестиції планують направити на поліпшення громадського транспорту в Києві, Білій Церкві, Івано-Франківську, Кременчуці, Луцьку, Львові, Одесі, Сумах, Тернополі, Харкові та Чернігові.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко уповноважив міністра фінансів Олександра Данилюка підписати лист для реалізації програми ЄІБ з відновлення України.

Навесні 2016 року Україна отримала від ЄІБ 400 млн євро кредиту для реалізації проектів підтримки банківського сектора, малого і середнього бізнесу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram