ГоловнаПолітика

Рада зобов'язала утримувати засуджених в найближчій до місця проживання колонії

Утримання в інших установах дозволяється з метою лікування.

Рада зобов'язала утримувати засуджених в найближчій до місця проживання колонії
Фото: Александр Рудоманов

Верховна Рада зобов'язала Міністерство юстиції утримувати засуджених в колонії, яка розташована найближче до місця їхнього проживання чи місця постійного проживання їхніх родичів.

Про це йдеться в законопроекті №2253а, який був прийнятий у вівторок 238 голосами народних депутатів.

Утримання засуджених в інших установах дозволяється у виняткових випадках з метою лікування; уникнення переповнення колонії, але не довше 6 місяців; забезпечення безпеки засуджених за обґрунтованим рішенням адміністрації установи.

У всіх цих випадках засуджені повинні утримуватися в наступному найближчому закладі відповідного рівня безпеки до місця їхнього проживання до засудження або місця постійного проживання їхніх родичів.

У випадку документально підтвердженої зміни місця проживання близьких родичів засудженого він повинен переводитися  до нового закладу відповідного рівня безпеки, найближчого до місця їхнього проживання.

Нагадаємо, в травні 2016 року уряд ліквідував Державну пенітенціарну службу і передав її повноваження Міністерству юстиції. Замість Пенітенціарної служби у складі Мін'юсту будуть створені три департаменти - з пробації, ресурсного забезпечення та режимний.

Під час доповіді перед Кабміном перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова повідомила, що в цей час установи виконання покарань заповнені на 63%, в них перебуває близько 70 тис. ув'язнених. При цьому в Пенітенціарній службі працюють 30 тис. співробітників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram