ГоловнаПолітика

Порошенко підписав указ про святкування 500-річчя Реформації

За чисельністю баптистських релігійних громад і віруючих Україна посідає перше місце в Європейській баптистській федерації.

Порошенко підписав указ про святкування 500-річчя Реформації
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко підтримав ініціативу Всеукраїнської ради церков і підписав указ "Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації". Підписання відбулося під час зустрічі з керівниками авторитетних українських і міжнародних протестантських об'єднань, які зібралися в Києві для проведення Другого Місіонерського форуму Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів, інформує прес-служба голови держави.

Президент привітав проведення форуму і наголосив на важливості указу, який повинен продемонструвати позицію влади щодо підтримки протестантських релігійних організацій.

"Ми хочемо показати, що наші відносини між державою і церквою мають принципову відмінність від російської. Різницю можна побачити на прикладі Криму і Донбасу, куди на російських багнетах прийшов «русскій мір». Весь світ бачить там тотальне порушення прав людини", - сказав Порошенко.

Голова держави також зазначив, що Україна є багатоконфесійною країною і назвав "одним з великих досягнень українців створення Всеукраїнської ради церков", з якою влада активно співпрацює, забезпечуючи мир і злагоду між різними конфесіями.

Петро Порошенко також зауважив важливість впровадження капеланської діяльності в Збройних Силах України всіх конфесій і закликав присутніх активно долучитися до цього процесу, включаючи обмін міжнародного досвіду пастирської роботи у військах.

Своєю чергою, президент Всесвітнього баптистського альянсу Пол Мсіза подякував Президенту України за підтримку і побажав народу України миру, стабільності і благополуччя. Він також зазначив, що за чисельністю баптистських релігійних громад і віруючих Україна займає перше місце в Європейській баптистській федерації.

Генеральний секретар Європейської баптистської федерації Ентоні Пек назвав "унікальним явищем" існування в Україні Всеукраїнської ради церков, яка об'єднує різні релігійні групи, і зазначив, що "Україна є постійною в наших молитвах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram