ГоловнаСвіт

ОБСЄ замовчує свої плани спостереження за виборами в окупованому Росією Криму

Керівник БДІПЛ ОБСЄ відмовився відповідати на питання, чи буде відправлено спостерігачів до Криму.

ОБСЄ замовчує свої плани спостереження за виборами в окупованому Росією Криму
Фото: Александр Ратушняк

Керівник місії БДІПЛ ОБСЄ зі спостереження за виборами в Держдуму РФ Ян Петерсен відмовився відповідати на питання, чи відправлять спостерігачів місії в окупований Крим.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Петерсен сказав на прес-конференції у Москві. «Ми зараз якраз працюємо над тим, куди відправлять наших спостерігачів, тому зараз я не відповідатиму на це питання... Поки ми не можемо сказати нічого конкретного, куди направлять спостерігачів», - зазначив Петерсен.

При цьому відмовився відповідати на уточнювальне питання, чи слід це розуміти так, що він допускає можливість відправлення спостерігачів БДІПЛ ОБСЄ в окупований Крим. «Мені здається я абсолютно чітко відповів на це питання», - підкреслив Петерсен.

Також він не відповів, який статус для місії БДІПЛ ОБСЄ матимуть четверо депутатів, яких планується вибрати на незаконних виборах до Держдуми РФ, запланованих на 18 вересня в окупованому Криму.

Петерсен сказав, що місія прибула в РФ з метою спостерігати за виборами, щоб вони відповідали стандартам БДІПЛ ОБСЄ і відповідали зобов'язанням, які взяли на себе країни ОБСЄ, в тому числі Росія. «Я хотів би підкреслити, що ми ці стандарти і методологію застосовуємо для всіх країн ОБСЄ, в тому числі і ваша (РФ)», - додав він.

За словами Петерсена, важливо розуміти, що роль місії проводити спостереження виборчого процесу і надати після закінчення звіт, а не втручатися. «Ми не зацікавлені в результатах - нас цікавить сам процес - щоб він був прозорим, і щоб він здійснювався з усіма зобов'язаннями ОБСЄ. Ми не будемо надавати жодних поточних коментарів під час виборів», - підсумував керівник місії БДІПЛ ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram