ГоловнаПолітика

Відносини Гонтаревої з Арбузовим має розслідувати НАБУ, - нардеп

Гонтарева інформацію не коментує.

Відносини Гонтаревої з Арбузовим має розслідувати НАБУ, - нардеп
Фото: derevyanko.org

Ділові відносини між Валерією Гонтаревою і Сергієм Арбузовим повинні стати предметом окремого розслідування Національного антикорупційного бюро України. Про це заявив Юрій Дерев'янко, голова підкомітету з питань контролю за дотриманням законодавства в сфері запобігання корупції органами державної влади Комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції, пишуть "Подробности".

"Петро Олексійович був частиною уряду Януковича. Гонтарева є соратником Петра Олексійовича. Які відносини були між їхніми колегами - Гонтаревою і Арбузовим? Ми прекрасно розуміємо, що Арбузов займався Національним банком, банківським сектором, фінансовими питаннями. Гонтарева також перебувала поруч і займалася фінансовими питаннями", - заявив нардеп.

За його словами, Валерія Гонтарєва може пояснити співпрацю з Арбузовим і його кіпрськими компаніями, через які виводили корупційні кошти, професійною діяльністю. Але чи так це насправді, стане зрозуміло, коли Верховна Рада ухвалить закон про спецконфіскації, що, ймовірно, підштовхне власників арештованих в "Ощадбанку" мільярдів "позначити себе".

У ЗМІ опубліковані документи, що свідчать про участь компанії Валерії Гонтаревої "Інвестиційний Капітал Україна" (ICU) в придбанні цінних паперів для офшорних компаній найближчого оточення президента-втікача Віктора Януковича на суму понад 10 млрд грн. Договори укладали наприкінці 2013 року, коли Гонтарева очолювала компанію. На цей момент активи цих компаній в українських банках арештовані - доведено, що кошти колишній голова НБУ Сергій Арбузов отримав злочинним шляхом. Валерія Гонтарева інформацію не коментує. Прес-служба НБУ заявила, що ця тема зачіпає приватний бізнес.

На розгляді парламенту перебуває законопроект №4811, що передбачає конфіскацію арештованих в українських банках коштів Сергія Арбузова та передачу їх до держбюджету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram