ГоловнаПолітика

У 2014 році МВС отримало 8 мішків архівів Партії регіонів, - Аваков

Серед документів - матеріали щодо так званої "чорної бухгалтерії"

У 2014 році МВС отримало 8 мішків архівів Партії регіонів, - Аваков
Фото: mvs.gov.ua

У 2014 році Міністерство внутрішніх справ отримало вісім мішків архівів Партії регіонів, серед них і матеріали щодо "чорної бухгалтерії".

Про це на прес-конференції заявив голова МВС Арсен Аваков, передає телеканал "112 Україна".

За його словами, документи виявили після пожежі в офісі ПР у лютому 2014 року. 

"Частину документів з цієї "комірної книги" було вилучено та проходило через наші руки. Якби я хотів покривати свого співробітника, я б ці документи, напевно, відклав у стіл. Частина документів у НАБУ потрапила, як ви знаєте, частина документів у лютому 2014 року - 8 мішків архіву ПР, виявлених після пожежі, - винесли і передали нам. Ми їх розбирали, обсяг їх колосальний... Фігурує кілька неназваних прізвищ, розписки, кошториси... Цими питаннями займається, наскільки я знаю, ГПУ і НАБУ", - розповів він.

Раніше голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль також заявив, що "комірну книгу" могли вкрасти з офісу ПР на Липській під час пожежі.

Нагадаємо, екс-заступник голови СБУ Віктор Трепак передав антикорупційному бюро "чорну бухгалтерію" Партії регіонів - документи, що підтверджують незаконні виплати готівкових коштів низці колишніх і нинішніх високопоставлених чиновників. Йдеться про близько $2 млрд хабарів.

30 травня НАБУ почало розслідування за цією заявою. Як стало відомо, у другому півріччі 2012 року Партія регіонів витратила близько $66 млн на фінансування політичної діяльності, в тому числі певні суми передавалися політичним силам "Наша Україна" і Комуністична партія України.

У СБУ повідомили, що Трепак був куратором робочої групи, яка розслідувала злочини проти Майдану, однак у відомстві не знають, коли саме у нього з'явилися матеріали "чорної бухгалтерії".

Голова СБУ Василь Грицак розкритикував Трепака за передачу документів без відповідного рапорту, а раніше президент Петро Порошенко заявив, що екс-заступник голови СБУ вчинив як політик, а не співробітник спецслужби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram