ГоловнаПолітика

Порошенко запропонує ще одну кандидатуру в члени ЦВК пізніше

У Раду внесено проект про звільнення 12 членів комісії і призначення 11

Порошенко запропонує ще одну кандидатуру в члени ЦВК пізніше
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко запропонує ще одну кандидатуру на посаду члена Центральної виборчої комісії після проведення додаткових консультацій з фракціями і групами Верховної Ради.

Про це повідомив представник президента в парламенті Артур Герасимов.

"Процес складний і він ще не завершений. Консультації ще тривають. Президент України відкритий для діалогу з усіма парламентськими силами", - сказав він.

При цьому Герасимов висловив надію, що парламент призначить нових членів Центрвиборчкому до кінця поточної пленарної сесії (до 22 липня). "Ми звертаємося до парламенту України призначити новий склад ЦВК до кінця цієї сесії", - сказав він.

Нагадаємо, 3 червня Порошенко запропонував Верховній Раді звільнити 12 з 15 членів Центральної виборчої комісії. З діючого складу ЦВК залишаться Олег Діденко, Катерина Махніцька та Олександр Осадчук.

Новими членами комісії пропонується обрати Аллу Басалаєву, Михайла Вербенського, Романа Гребу, Ольгу Желтову, Олега Конопольського, Світлану Кустову, Ольгу Лотюк, Віталія Плукаря, Євгенія Радченка, Надію Синицю і Леонтія Шипілова. При цьому кандидатуру 12-го члена ЦВК не подано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram