ГоловнаПолітика

Впійманому на хабарі €300 тис. голові сільради визначили заставу 8,2 млн гривень

Розкрито імена хабарників

Впійманому на хабарі €300 тис. голові сільради визначили заставу 8,2 млн гривень
Фото: ssu.gov.ua

Солом'янський райсуд Києва 3 червня обрав запобіжний захід голові сільської ради одного з населених пунктів Васильківського району Київської області. Затриманого заарештували терміном на два місяці з можливістю внесення застави в розмірі понад 8,2 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро.

Щодо іншого фігуранта справи, депутата сільради, суд ще не виніс рішення щодо обрання запобіжного заходу і оголосив перерву в засіданні через скарги підозрюваного на погане самопочуття.

Нагадаємо, 1 червня НАБУ затримала двох посадових осіб сільської ради. Голова і депутат сільради вимагали та отримали неправомірну вигоду у розмірі 300 тис. євро і 10 тис. доларів (в цілому близько 8 млн 650 тис. грн) за надання в оренду земельних ділянок загальною площею 26 га.

За даними ЗМІ, на хабарі попалися голова Гвоздівської сільської ради Павло Зубов. Його спільником виявився депутат від БПП Олексій Шамалан. Зубова обрали головою Гвоздівської сільської ради від БПП на торішніх місцевих виборах. Шамалан у минулій каденції сільради обіймав посаду секретаря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram