ГоловнаПолітика

Першого заступника голови Миколаївської ОДА затримано при отриманні $90 тис. хабара, - Матіос (оновлено)

При затриманні посередника, який віз гроші, довелося застосовувати зброю.

Першого заступника голови Миколаївської ОДА затримано при отриманні $90 тис. хабара, - Матіос (оновлено)
Анатолий Матиос

Слідчі Слідчого управління військової прокуратури Південного регіону затримали першого заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації, Героя України Миколу Романчука  за отримання хабара в розмірі $100 тис.

Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі телеканалу "112.Україна".

"На цей час затримано четверо осіб - перший заступник голови Миколаївської ОДА, він герой України. Також затримані посередники, один із заступників голів районної держадміністрації, помічник голови обласної ради, які були задіяні в цій корупційній схемі. Проводяться обшуки", - повідомив Матіос.

Він також зазначив, що під час затримання посередника, який віз гроші, довелося застосовувати зброю.

Прізвища затриманих він не назвав, зазначивши, що вони будуть озвучені після вручення повідомлень про підозру. Однак, згідно з інформацією на офіційному сайті відомства, першим заступником голови Миколаївської ОДА є Микола Романчук.

За словами Матіоса, кримінальне провадження за цим фактом було зареєстровано півтора місяця тому.

"Причиною вимагання була спроба отримати гроші за надання дозволу на облаштування кар'єру з видобутку вапняку. Працівники Державтоінспекції зафіксували весь ланцюжок, зараз документуємо, після легалізації матеріалу будемо передавати за підслідністю в детективів НАБУ", - повідомив Матіос.

У прес-службі СБУ спростовують затримання Романчука. "Зараз проводяться слідчі дії, його там не затримали, а затримали двох помічників", - наголосила речниця СБУ Олена Гітлянська.

Оновлення. Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Вадим Меріков відсторонив першого заступника Миколу Романчука і перевів повноваження на заступника В'ячеслава Боня, повідомляє прес-служба ОДА.

"Моя позиція була і буде: перед Законом всі рівні! Будь це голова Доманівської РДА чи будь-який інший чиновник", - сказав Вадим Меріков.

Нагадаємо, Романчука призначено першим заступником голови Миколаївської ОДА в березні 2014 року. Він - колишній директор суднобудівного заводу "Океан".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram