ГоловнаПолітика

Луценко зобов'язався провести заочний суд над Януковичем

Депутати почали розглядати закон, що дозволяє призначити Луценка генпрокурором

Луценко зобов'язався провести заочний суд над Януковичем
Фото: Макс Требухов

Юрій Луценко пообіцяв, що на посаді генерального прокурора він ініціює проведення заочного суду над колишнім президентом Віктором Януковичем.

Про це він заявив, виступаючи у Верховній Раді.

"Я готовий піти в ГПУ з ухваленим вами новим законом, який дає можливість відкрити заочний, але відкритий суд банди Януковича і зрадників держави, які сховалися в Криму і на окупованій території. І коли юна колега порівнює це з законами 16 січня, то я тоді лежав зі струсом мозку в лікарні, коли ухвалювалися ці закони. І я можу сказати, що ці закони ухвалювалися проти людей. Нинішні закони ухвалюються проти тих чиновників, які вбивали наших співвітчизників, а тепер ховаються за кордоном. Не смійте порівнювати ці закони. Це нечесно і аморально", - заявив Луценко.

Зазначимо, що раніше Святошинський районний суд Києва вирішив допитати Януковича по скайпу у справі про розстріл 48 активістів Євромайдану.

Нагадаємо, сьогодні Рада дозволила призначати генпрокурором кандидата без юросвіти і досвіду роботи в прокуратурі. Цей законопроект був написаний під Луценка, якого у президента хочуть бачити генпрокурором. Луценко не має досвіду роботи в органах прокуратури і юридичної освіти, зате має досвід роботи у Верховній Раді і Міністерстві внутрішніх справ.

Президент Петро Порошенко сьогодні підписав цей закон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram