ГоловнаПолітика

Росія зажадала від України визнати вирок Савченко

ФСВП вимагає гарантій, що засуджена на Батьківщині буде відбувати покарання.

Росія зажадала від України визнати вирок Савченко
Фото: EPA/UPG

Російська Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) заявила, що погодиться направити в суд документи на видачу Києву громадянки України Надії Савченко тільки в разі, якщо українська сторона гарантує виконання цього вироку.

"У разі надання Міністерством юстиції України гарантій виконання вироку російського суду щодо засудженої в повному обсязі, подання ФСВП Росії буде направлено до суду", - йдеться в повідомленні прес-служби ФСВП, яке цитують російські інформагентства.

Раніше адвокати Савченко заявили, що вона заповнила всі папери, необхідні для її передачі Україні. Вони уточнили, що документи адресовані керівництву ФСВП. У документах Савченко відмовилася визнати провину, проте погодилася виплатити штраф у 30 тисяч рублів, що призначив їй суд.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко в квітні заявив, що зміг домовитися про обмін Савченко. Раніше він говорив, що Україна ніколи не визнає вирок Савченко.

Вирок у справі Савченко винесли в березні. Донецький міський суд Ростовської області визнав її винною у вбивстві двох російських журналістів і замаху на вбивство мирних громадян влітку 2014 року. Як покарання Савченко отримала 22 роки колонії. Сама вона провину категорично заперечує. За словами Савченко, вона не могла, як стверджувало російське слідство, координувати артобстріл, під яким загинули журналісти, оскільки ще за годину до його початку потрапила в полон. Засуджена відмовилася визнати легітимність російського суду і не стала оскаржувати вирок, заявивши, що сподівається на свій обмін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram